Sivut

maanantai 25. toukokuuta 2020

Kiireestä kompostiin

Työkalenteri tursuaa yli äyräiden, puhelimet huutaa ja vilkuttaa aamusta iltaan ja viikon ympäri, ja minä olen TAAS tässä kiireen ja ylityöllistymisen ympyrässä! Lisäksi autan erästä "ystävää" (?) jonka pää leviää vähän väliä ja nyt keulii taas pahemman kerran. Oma miehenikin on saikulla jo toista kuukautta, jolle toimin haavanhoitajana pyhinä. Huhhuh! Nyt jos hengitän välillä tässä kirjoituksessakin! *syvä huokaus*

Mökki korkattiin käyttöön kahden vuoden jälkeen ja siellä on nyt niitetty ja siivottu sen edestä, jokainen vapaapäivää muistuttava. Olen ollut fyysisestikin niin ahkera, että jokaista lihaksenkaltaista kolottaa, nilkat on jäykät ja sormet turvoksissa. Mutta se on ollut vapauttavaa, olen saanut siivottua mökkiin liittyvät negatiiviset muistot samalla pois ja nyt se tuntuu joka solussa! Aloitettiin siivous kotoa köijjäämällä kaatopaikalle roinaa, ja jatkoimme samaa matkaa mökille peräkärry perässä. Innostuin siitä niin, että purin koko mökin sisustuksen roskiin. Se vasta olikin puhdistavaa! Mökkihän on ollut meillä vasta vajaa 6 vuotta, samalla ne elämäni ahdistavimmat ajat. Mökin syy se ei ole, mutta kyllä paha ehti mökkiinkin tarttua. Nyt se on pesty pois. Vaati tosin 2 vuotta hajurakoa, mutta ne oli onneksi jo toipumisenkin vuosia. Uusi ihana minä. Pitäisi Fenix-lintu tatuoida näkyvälle paikalle, etten koskaan unohda kuinka vahva olen. *tällä kertaa syvä huokaus onnellinen hymy kasvoilla*

Harmittaa kun en ehtinyt ottaa ennen ja jälkeen kuvia mökiltä, aika hurahti hetkessä elämiseen. Ennen lähtöä napsin pikaisesti lapsille WhatsAppin perhe-ryhmään todistusaineistoa tyhjentävästä siivouksesta. Oli muuten myös ensimmäinen kerta kun olimme miehen kanssa mökillä kaksin. Emme ole olleet lähikauppaa kauempana kotoa kaksistaan, meillä ei ole ollut koskaan aiemmin mahdollisuutta tähän. Ja voi pojat että sekin oli ihanaa, kun ei ollut yhtään huollettavaa mukana!  Valtavan  _I_H_A_N_A_A_!_

*huokaus taas*

Herää ihan kysymys, että mistä kaikesta olen jäänyt paitsi? Toisaalta, turha miettiä sitä nyt. Elämä on edessä ja mennyttä ei voi muuttaa. Opiksi voi toki aina ottaa, ja elää eteenpäin niin, ettei tarvitsisi miettiä vastaavia.

Perjantaina pääsen taas päiväksi mökille miehen kanssa kaksin, koska vapaapäivä, saikku ja lapset on koulussa. Rakennellaan uudet sängyt, niitetään piha loppuun ja yritetään saada huussi ihan vesipestyä, koska haluan maalata ja sisustaa senkin uusiksi. Biolanin kompoistoiva "pönttö" jää, kaikki muu vaihtuu sielläkin.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ihan mielettömästä kommentista blogiini, oikein hymyssä suin aamulla luin, ettei kukaan voisi asiaa paremmin kiteyttää.

    Totta tuo, että mökkiin tai minne vaan voi tarttua "paha", mutta sen kyllä saa siivottua pois ja joskus vuodetkin auttaa.

    Täälläkin perjantaina suunnataan mökille kerrankin ihan kahden miehen kanssa, aika mahtavaa.

    Sydämellistä viikkoa ja hurjasti tsemppiä kiireisiin. <3

    VastaaPoista
  2. Hurjan siivouksen ja pihanhoidon olette tehneet. Pahan saa tosiaan pois, kun sitä on riittävästi ajatellut ja vatvonut. Sinulla alkoi uusi aika! Onnellisia mökkipäiviä!

    VastaaPoista