Sivut

maanantai 15. helmikuuta 2021

Ystävänpäivä on jokapäivä!

Päivä, joka saa minut jotenkin ahdistuneeksi. Ystävänpäivä. Miksi kaikelle pitää olla oma päivänsä ja eikö ystävänpäivä ole ihan joka päivä?!

Se, kuka haluaa juhlia diabetespäivää, röntgenpäivää, psoriasis- ja änkytyspäivää tai kansainvälistä tilastopäivää, on varmasti kovin onnellinen, että näillekin on oma nimetty päivä. Jos ne ovat tärkeitä aiheita, niin eikö nekin ole jokapäivä-päiviä?! Jos niistä taas ei piittaa, niin mikään edellämainituista ei voi olla vain yksi päivä vuodessa, jolloin niitä joutuisi "juhlimaan". Änkyttäjä uskaltaisi avata vain änkyttäjänpäivänä suunsa, tietäen, että tänään ominaisuudesta tiedotetaan jossain ja kenenkään ei tarvitse hävetä?.. 

En ymmärrä! Kalenteripainajilla on tietysti monipuolisempi työ. Ei kun, tekoäly ja koneethan ne kalenteritkin painaa.

Ystävänpäivään. Ilokseni voin todeta, että nyt tiedän mitä ystävyys on, ja mitä se ei ole. Tästähän olenkin jo kirjoittanut aiemmin

Wikipedian määre ystävyydelle kuuluu seuraavasti:

Ystävyys on kahden ihmisen välinen ihmissuhde, joka on tuttavuutta läheisempi mutta seurustelusuhdetta etäisempi. Ystävyys on vapaaehtoinen ja tasa-arvoinen suhde, jonka osapuolet viettävät usein vapaa-aikaansa yhdessä ja keskustelevat henkilökohtaisista asioistaan.

 

Tämän määreen mukaan minulla on ystäviä. Mutta ongelma olen minä ja minun tapani ajatella. Minun itseni takia minulla ei ole ystäviä. Ja selitys tälle on hyvin yksinkertainen. Minä en koe saavani ystävyyssuhteissa tasa-arvoa. Vika ei siis ole ystävässä, vaan minussa. Tapani rakastaa ja huolehtia ja jakaa on niin ylitsepursuava, ettei siihen kaikki pysty. Siksi siis koen, ettei minulla ole ystäviä, koska en koe saavani koskaan keneltäkään yhtä antaumuksellista yhdessäoloa. Tai satsausta siihen ystävyyteen. Tiedän, että olen hurjan tykätty, suosittu ja hehkutettu persoona, mutta minun kehuminen, ihannointi tai seuraan hakeutuminen ei ole sama asia kuin se mitä odotan ystävyydeltä.

Nyt liki vuoden tätä aihetta pureskelleena, olen kuitenkin asian kanssa sinut ja onnellinen, että ainakin minun omatuntoni on puhdas ystävinä pitämien ihmisten osalta, me kaikki kun kuitenkin olemme yksilöitä, emmekä taivu samaan joustoon fyysisesti ja/tai psyykkisesti.

Ja sitten Te, Arvon Ystäväni blogistaniasta. Ette mahda ymmärtääkään kuinka perheen tavoin rakkaita (etä)läheisiä voittekaan jollekin olla. Ihminen, jota ei ole koskaan nähnyt, tai edes ääntä kuullut, voi olla jollekin tärkeä ja läheinen. Tähän johtaa samaistuminen. Yhteenkuuluvuuden tunne. Vaatii siis sen, että ajatuksia on pitänyt tulkita pidemmän aikaa, ajatuksella. Ja olen kovin onnellinen, että minulla on Teidät. 1,5kk blogitauko kiireen vuoksi ja palasin, vain koska oli ikävä. Ikävä Teitä! Joten sydämellinen, pehmeän, lämpöisen ja pitkän halauksen mittainen kiitos. Teiltä en odota mitään muuta, kuin että pysytte sellaisina kuin olette, ja julkaisette omannäköistä materiaalia jatkossakin 💝5 kommenttia:

 1. Hei, tässä yksi BlogiYstäväsi. Kirjoitit mielenkiintoisesti ystävyydestä, aivan uudesta näkökulmasta. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä vain oletkin Marja, yksi todella mieluinen ja tärkeä BlogiYstävä <3 Ihanaa, että juuri minulla on ollut onni ja kunnia tutustua sinuun. <3

   Poista
 2. Yhteenkuuluvaisuuden tunne ja samankaltaisuuden kokemukset ovat varmastikin juuri ystävyyden perusta. No, joskus erilaisuuskin voi olla "se juttu" ystäville. Arvomaailmoiden kohtaaminen on tärkeää!
  Samaa mieltä näistä eri teemapäivistä.
  Täytyy sanoa, että tuli jo vähän hätä ja huoli, kun olit tauolla. Kiva, kun olet palannut! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin/tekin ihanuudet. Kultainen kiitos kun olette <3

   Totta! Erilaisuuskin yhdistää, mutta pitää olla samanlainen erilaisuuden hyväksyvä asenne/arvo. Lasketteluystävän kanssa olemme hyvin erilaisia, mutta samalla hyvin samanlaisia.

   Poista
 3. Syvällinen pohdinta piristää päivää :) onhan se ystävänpäivä joka päivä, siitä olen ihan samaa mieltä. Minulla on yksi tuttu, joka lähettää minulle mitä ihmeellisempiä toivotuksia pitkin vuotta. En ole kuullutkaan sellaisista päivän vietto aiheista :) Missähän niitä mahdetaan ilmoitella..
  Verensokeri- tai insuliininpistopäivä ois aika kivat ;D

  VastaaPoista