Sivut

maanantai 8. helmikuuta 2021

Voihan fåk!

Ajattelitko jotain sopimattomampaa? Ehei! Tarkoitan tietenkin näitä uusia ruotsalaisia laskettelulasejani.
Sopivat minulle kuin nenä päähän, nimensäkin puolesta. Tämä herttainen, todennäköisesti tarkoituksella väärinkirjoitettu brändinimi fåk, on jotenkin naiivilla tavalla peruspositiiviseen ja ylitsepursuavaan ilooni sopiva. Sumu, eng. fog ja sitten on FÅK. Ruotsiksi sumu dimma tai mist, sieltä brändin juuret eivät (mielestäni) voi lähteä.


Rinteessä on oltu viikottain ja seurattu onnellisena 55-vuotiaan ystävättären oppiessa uusia taitoja; laskettelun ihmettä ja itsetunnon kehitystä. Upeaa! Kyllä laskettelu on monipuolinen laji! Tämä rakas 156 senttinen hukkapätkäni kasvaa kohta kaksimetriseksi jässikäksi! Jostain syystä nautin, kun hänen rinneinnostustaan ihmetellään ystäväpiirissä, että miksi tuon ikäinen rinteeseen.. Laskettelu ei ole rasistinen laji. Mäkeen vaan!


Kovasti olemme suunnitelleet lomaviikkoa suksien kera lappiinkin, mutta jätetään se ensi talveen, koronan takia. En halua mennä sairastuttamaan itseäni, tai läheisiäni sinne. Meillä riittää kuitenkin omasta takaa tänä vuonna lunta ja rinteitä. Harjoittelemme laskettelun kotinurkilla niin hyvin, että voimme lähteä ensi vuonna laskemaan Ylläksen Ylipitkän, Suomen pisimmän rinteen. 3000m. Siis 3km! Se on punainen rinne, melko vaativa siis jo. Aloitelijan on syytä pysytellä alkuun vihreissä, keltaisissa ja sinisissä rinteissä. Kulkevat tässä järjetyksessä taitotasossakin.


Mieheni on käyttänyt 11-vuotiasta nuorimmaista harkkarinteessä. Lapsellekin ostin heti alkuunsa omat välineet, tulee edullisemmaksi. Mies olisi eilen lainannut minun välineitä, muttei uskaltanutkaan ettei ne mene hänellä rikki. Niinpä tilasin hänelle omat, ja nyt toivomme, että pääsemme kolmestaan torstaina mäkeen, jokainen omilla välineillään. Eikä haittaa vaikka sataisi jääpuikkoja, fåk it!

7 kommenttia:

 1. Hui, kun olette rohkea perhe. Minä en uskaltaisi mennä rinteeseen laskettelemaan. Olisin heti pyllylläni. Mukavia ja jännittäviä lasketteluja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaatuilu kuuluu lajiin! Nappaan joskus sinutkin mukaan rinteeseen :)

   Poista
 2. Minä en ole koskaan lasketellut. Ja näillä näkymin tulee käymään niin, etten varmasti koskaan laskettelekaan!
  Ehken koskaan enää luistelekaan, vaikka ennen olin aika kova luistelija.
  Tasapaino katoaa iän myötä. Ja rohkeus!
  Hyvä te!!! 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ihmisen hyvyyttä ei mitatakaan luistimilla tai laskimilla! En tiedä rohkeudesta, mutta ihmisiltä katoaa iänmyötä ainakin lapsenomaisuus.

   Poista
  2. Se minulla on onneksi tallella enkä tiedä aikuistunko koskaan. Enkä taida halutakaan 🥰
   Iloista viikkoa sinulle!

   Poista