Sivut

sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Kortti tuli!

Perjantaina ajoin simulaattorilla pimeän- ja liukkaanajot, sekä autokoulun viimeisen ajotunnin.

Pimeän- ja liukkaanajonratoja ei enää ole, kun kyseiset ajot ovat muuttuneet simulaatioiksi.

Ja voin nyt molemmat ajaneena kertoa, että simulaatiolla ei tee yhtään mitään. Siis ihan ajan ja rahan hukkausta. Moinen härveli kustantaa autokoululle noin 30 000e ja sillä hinnalla se täyttää huoneen, mutta käteen ei jää edes rakkoa.

Korttiahan en varsinaisesti saanut (uudelleen), kun en ole sitä menettänytkään. 21 vuotta sitten, ensimmäisellä 18 vuotiaana ajamallani ajokortilla, en ajanut juuri metriäkään. Tällä aikuisiällä ajamallani kortilla olen ajanut jo senkin edestä. Kilometrejä en ole kirjannut ylös, mutta on niitä nyt jo mukavasti!

Vähän on haikea olo, mutta kyllä minä nyt jo uskallan siviilirattiinkin ilman viikon kestävää itkua! Oikein on kuulkaas mukavaa huutaa eteisestä että; "MINÄ AJAN!!!" Ilman kyydissäni istuvaa (miehuutensa menettänyttä) miestäni en uskalla vielä (!) ajaa, mutta kyllä se koittaa sekin päivä.
Töissä tulen käymään jatkossakin julkisilla, joten päivittäinen harjoittelu voi useamminkin jäädä. Mutta aion ajaa säännöllisesti, kaikki mahdolliset "kotiajot", mihin nyt autolla tarvitsee ajaa, lähinnä siis asioimista. Lapsia ei tarvitse kuskailla jo koronankaan takia harrastuksiin, niitä kun ei nyt ole. Ja toisaalta, kaksipaikkaiseen henkilöautooni ei niitä mahtuisikaan lisäkseni kuin yksi..

Autoni paras puoli on sen aikaansaama hymy. Itse hihkaisen ääneen sen paikannettuani parkkipaikalta, vielä näin reilun kuukaudenkin jälkeen sen omistaneena. On se sen verran söpö ilmestys! Harmi kun tieliikennelaki ei salli poikittain parkkeerausta.. 😁

13 kommenttia:

 1. Superpaljon onnea ja siitä se lähtee. <3 Kun auto istuu peffan alla, niin sitten on hyvä. <3

  VastaaPoista
 2. Wau! Onnea uudelle/uudistuneelle kuskille ja turvallisia ajokilometrejä!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut!! Uskallan jo luvata että se on mahtava fiilis kun lähdet ajamaan ensimmäisen kerran aivan yksin, itselläni se on vielä tuoreessa muistissa :) Turvallisia kilometrejä!! /Mari

  VastaaPoista
 4. Sinä ajat, siis olet...autoiija :)
  Hurjasti onnea ja turvallista ajoa!

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon! Kyllä se siitä lähtee, yksinäänkin ajo. Suloinen tuo autosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sami on kyllä suloinen poikaystävä! :D

   Poista