Sivut

lauantai 17. lokakuuta 2020

Omallalomalla

Keskiviikkona aamutuimaan kävin jo kahteen kertaan vuoden sisään leikattujen yläluomien kanssa silmäpolilla, leikkauksiin (yksityisellä) päätyneiden silmäoireiden vuoksi. Ylimääräiset luomikurtut on kyllä poissa ja katse avara, mutta vaivat on ja pysyy. Niinpä joudun kolmannen kerran puukon alle luomineni, tällä kertaa julkisella ja hieman erilaisella operaatiolla. Sekään ei välttämättä poista ongelmia, mutta sillä aloitetaan.

Siitä lähtien olenkin ollut syyslomalla lasten kanssa. Koronan ja miehen lomattomuuden takia ei käydä missään, mutta minä en olisi jaksanutkaan. En ole jaksanut oikeastaan tehdä edes ruokaa. Olen puuhaillut vain ja ainoastaan kivoja asioita, sellaisia joita on tehnyt mieli tehdä juuri kulloisellakin hetkellä, ilman velvollisuutta. Ei oikein tunnut riittävän nämä 5 päivää toipumiseen, mutta ei auta nyt itku lomalla.

Miniatyyriharrastukseni on saanut jaettua huomiotani sukkaneuleiden ohessa. Hartaana jouluihmisenä meiltä ei löydy tonttuovea, vaan kokonainen talo koossa 1:12. Siksipä leipomani karjalanpiirakat ovat 9mm pitkiä ja tähtitortut 7mm. Samalle pellilliselle mahtuu hyasintit ja muut osaset, jotka uunin jälkeen sitten viimeistellään. Esimerkiksi kuvan ohuet ruskeat "piiskamadot" ovat omenoiden ja päärynöiden kantoja ja paksummat ruskeat "kastemadot" ovat jukkapalmujen runkoja. Löytyy sieltä myös vielä foliovuokaan asettamattomat ja maaleilla kuorruttamattomat lanttu- ja porkkanalaatikot, kukkaruukkuja, sinilintu, suka, lattiaharja, voiklöntit, pesusieniä, saippua, piippuja, ystävänpäiväruusuja, sateenvarjon aihio ja kultaamaton kävelykeppi..

13 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista .<3 Nuo sinun askartelut on jotain mieletöntä wow. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Askarteluja en osaa itse kunnioittaa, mutta kiitos! <3

   Poista
 2. Toivottavasti kaikki silmäoperaatiot tuottavat lopulta toivotun lopputuloksen.
  Miäkii oon haaveillu tekeväni karjalanpiirakoita... vähän isompia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti kolmas operaatio poistaa ongelmat!

   Poista
 3. Toivottavasti pääsemme näkemään myös talon ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan! Mutta on niin keskeneräinen vielä ja kun jos vähän tarinaa oheen. Katsos kun olen tarinan kertoja rikkaalla mielikuvituksella ja tykkään makrokuvista :P

   Poista
  2. Jäämme odottamaan 😊
   Tarinan kera 👍

   Poista
 4. Paranemista yläluomien kanssa. Minäkin olen harkinnut leikkausta, myös silmäpusseilleni. Tuskinpa sitä kuitenkaan teen. Silmäpussit vain kuuluvat ikääni. Upeita nuo askartelut, rupesi tekemään mieli itse leivottuja karjalanpiirakoita. Leivon niitä silloin tällöin ruisjauhotaikinalla. Kaupan vehnäiset piirakat eivät maistu lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on Marja kyllä niin kauniit silmät eikä mitään pusseja! Ei ollut pusseja tai esteettisiä ongelmia minullakaan, niillä operaatioilla vain yritettiin auttaa ongelmissa. No, nyt on avarat silmät ja ongelmat edelleen. Toivottavasti kolmas leikkaus auttaa!

   Poista
 5. Voi mitä ihanuuksia olet tehnyt. Kokonaisuutta odotellessa ihailen näitä.
  Tuo, että jaksat puuhastella edes kivojen asioiden parissa on hienoa.
  Kun kävin yksityisellä linssileikkauksessa ikänäön vuoksi, kyselin samalla luomileikkauksesta.
  Lääkäri sanoi, ettei suosittele kun ne harvoin onnistuvat. Silloin en uskonut - nyt uskon.
  Toivottavasti saat viimein apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä luomileikkaukseni ovat onnistuneet hyvin, olen sanut avaramman katseen ja kevyemäät luomet vaikken olisi ehkä vielä tarvinnutkaan. Mutta ne leikkaukset eivät poistaneet ongelmaa, jonka vuoksi ne tehtiin. Nyt koetetaan toisenlaista leikkausta avuksi.

   Poista
 6. Pikaista paranemista. Voin vain kuvitella, miltä tuntuu. Nuo pienet askartelusi ovat kyllä kivoja. Kivojen juttujen parissa kannattaakin nyt olla 👍 Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Vielä ei ole leikattu kolmatta kertaa, tämän vuoden puolella on luvattu. Miniatyyriaskartelu on ihanaa puuhaa! :)

   Poista