Sivut

sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Syksyinen siivousvimma ja maskitalkoot

En tiedä oliko pariin viimeviikonloppuiseen siivousvimmaan syynä keskiviikkoinen (2.9.) täysikuu, vai olemattomat kuukautiset, vai huono omatunto kaikista tekemättömistä töistä kesän työkiireiden takia, vai kaikkien näiden yhteisvaikutus. MUTTA, ikkunat ja verhot on pesty, ajelehtivat roinat paikoitettu, ja kaikki muukin sellainen keskeneräinen, ja vähälle huomiolle jäänyt huomioitu. Korjaa kummasti oloa! Tämän artikkelin mukaan olen yllämainittuine uskomuksineni oikeassa, premenstruaalisiin aikoihin liittyvästä siivousvimmasta!

Sitten maskitalkoisiin. Lukiolaisille pohditaan mahdollista maskipakkoa. Ei ole varaa kahden henkilön kertakäyttömaskeihin julkisiin ja kouluun, kun 2h välein täytyy vähintään maski vaihtaa. Joten ommeltava on, ja viisastakin, sillä kahden hengen päivittäiset maskit on jo kannattavaa pestä. Niitä kertyy paljon, vaikka vain toinen on lukiolainen!

Maskikangaskeitot

Jatkuva maskitus on itselle "punainen vaate", siksi että sen kautta hengitetään miljoonittain mikroskooppisia kuituja itse materiaalista. Siksi en ole sen kannattaja. Materiaalin täytyy kestää keittopesuja, ja siksipä pesin materiaalit koneessa 95asteessa, ja sitten keitin ne. Kuivuttuaan silitin 3 pisteellä. Nämä kaikki vaiheet maskin tulee kestää useita kertoja, myös korvantaus(kumi)nauhojen. Enhän ompele vaatettakaan pesemättä ensin kangasta siinä lämpötilassa, jonka sen tulee kestää.

Jokapaikanassistenttini

En ole koskaan käyttänyt kotilausvähennettävää siivousta, enkä luultavasti käytäkään. Koti on minulle niin pyhä ja mummoni nauraisi pilvenreunalta jos sen näkisi. Mutta ideana hieno, enkä näe sitä käyttävää laiskana tai rikkaana. Mutta sen verran laiska, rikas ja kiireinen olen, että viime vuonna hommasin kotiapulaisen. Luomastani jälkikasvusta ei ollut avuksi, joten nyt 3 kerroksisessa työssä auttaa robotti-imuri. Koira- ja kissatalouden pelastaja. Robotti-imuria ei tosin ole meillä ohjelmoitu omatoimiseen käyttöön, sillä eläimet leikkiessään levittelevät tavaroita. Robotti-imuri touhuaa siksi kanssani yhtäaikaa. Ja on siitä kyllä valtava apu, mutta ei se tavallista imuria korvaa. Sillä kun ei voi imuroida esimerkiksi huonekaluja, seinäkohteita jne.

6 kommenttia:

 1. Maskitalkoot täälläkin. Neljän oman lapsen perheet ja 11 lastenlasta, naapureita, ystäviä, sukulaisia. Teen, minkä voin. Ja kun leikkaa jonkun kankaan, siitä tulee saman tien vähän ylimääräisiäkin, joten juuri eilen myin yhden, tänään neljä ja kuusi odottaa noutajaa. Tsemppiä urakkaan! Tykkään, että kangasmaski on kuitenkin ekologisin vaihtoehto ja tärkeintä on, että maskeja pidetään, niin voidaan pitää tilanne hallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juuri näin, ekologisin vaihtoehto, pidettävyys, ja pito on avainsanat! Hurjat maskitalkoot on sinullakin!

   Poista
 2. Tuttua tuo premenstruaalinen siivousvimma. Miten ylellistä, että teillä on kotiapulaisena robotti-imuri. Olen suunnitellut samaa. Saas nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä robotti-imuria suositella, kyllä niistä tänäpäivänä jo apua saa!

   Poista
 3. Hauska tuo robotti imuri, olen itsekin hieman sellaisesta haaveillut. Nyt kun olen siirtynyt työskentelemään kotitoimistoon tuntuu, että siivousta riittää ja aikaa on vähemmän. Jospa sitä vaikka joulupukki toisi tuollaisen. Noita kankaisia maskeja olen minäkin ommellut jo isot pinot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä voin suositella robotti-imuria ilman huonoja omantunnontuskia! Auttaa hurjasti!

   Poista