Sivut

sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Kangasmaskitalkoot, omatoimiajoharjoittelu ja kaikenalanassistenttini

Perjantaina ajoin ensimmäistä kertaa "siviilissä", ts. kotona omalla autolla, sitten 21 vuoteen! Oli jotenkin helpompi ylittää pelkokynnys kotona, heti autokoulun ajotunnin jälkeen. Mies istui hiljaisena, miehuutensa menettäneenä kyydissä. Ilman hänen (hiljaista) henkistä tukea en tosin olisi uskaltanut vielä ajaa. Yhteensä ajoin perjantaina ja lauantaina ehkä noin 30km (kaupunkiajoa). Nyt olen siis ajanut ensi kertaa elämässäni myös automaattivaihteisella autolla. Onhan se helppoa kun jää iso osa auton käsittelystä pois, mutta ei manuaalivaihteisella ajokaan vaikeaa ole. Pelon voittaminen menemällä rattiin "siviilissäkin", oli kyllä aivan valtava harppaus itsetunnollekin. Kivointahan tässä on se, että saan vihdoin ilostettua autokoulun opettajani, joka tätä on odottanut hartaammin kuin kukaan muu! 

Koska huumori ja positiivinen provosointi on valtava osa elämääni, niin en voinut vastustaa kiusausta pienistä kultaisista sanoista perässä ajavalle.. Tämä on antirattiraivoa, ja varmaan myös positiivista provosoimista. Cuteness overload 💘

Sitten talkoisiin. Maskisuositus on, mutta kukaan ei tunnu sitä noudattavan. Maskiahan ei pidetä omaksi suojaksi, vaan suojatakseen muita. Moni varmasti ajattelee, ettei oireettomana kanna mitään koronaakaan, ja itse lukeudun samaan sakkiin. Kaksi kertaa sitä käytin julkiliikenteessä, suosituksen tullessa voimaan, mutta enemmänkin kokeilunhaluisena ja positiivisesti provosoiden. Ajatuksena tartuttaa tapa, mutta turhaan. Suomalainen on niin tottunut tässä holhousyhteiskunnassa siihen, että suositus on (vaan) suositus ja sitten vasta kun tulee pakko, niin sitten joko totellaan tai sitten ei. Ja lisäksi valitetaan ja jäädään sohvannurkkaan "saikuttamaan" veekäyräkatarria.

Lukiolaista en saa maskia käyttämään ennen pakkoa, mutta itse voisin ottaa hyvin lastatuissa busseissa maskin naamalle, suosituksen mukaan, "kun lähikontakteja ei voida välttää".  Soisi bussikuskienkin ottavan suosituksen tosissaan ja pitävän maskia.. sama ilmanvaihto siellä pleksin takana pyörii, kuin mikä asiaskaspuolellakin.. Siksikin oma maskinkäyttöni jäi. Nyt ompelin 28kpl puuvillaisia maskeja, ja pitää ommella vielä lisää. Vielä se maskipakko sieltä tulee. Ja toisaalta toivon että tulisikin, jäähän siinä jokaiselle silti itsepäättämisoikeus liikkumisesta, mutta alentaa hurjasti käyttökynnystä samoin kuin kaupanalalla papereiden kysyminen kaikilta alle 30 vuotiaan näköisiltä. Itse joutuisin siis rajaamaan vain rollaattorikansan tästä pois. En osaa yhtään arvioida ollakko yli vai alle 30v!

Tajusin tänä viikonloppuna kuinka työorientoituneita assistentteja minulla onkaan! Yksi heistä, pienin ja söpö kuin Nöpö-Felix, on ahkerin ja kovaäänisin. Alakerran ompeluhuoneeseen oli turha yrittää luikkia ilman assaria, joka huusi kuin hyeena oven takana. Toisen, hiljaisen assarin odotellessa työpöydällä blogipostausta.


Kolmannella ja neljännellä assarilla saattui kuvaushetkellä olemaan palaveri huomisen työvuoroista. Näkyvämpi osapuoli näyttää samalla kuinka upeasti hän on työnsä hoitanut - istumalla sanan varsinaisessa merkityksessä karvansa pellolle. Ja ei, heillä ei ole työpaikkaromanssia, he vain harrastavat rentoa työpaikkaparkouria tauoillaan.

9 kommenttia:

 1. Onnea pelon voittamisesta!
  Komeat ja ahkerat assarit eivät ehkä luota, että pärjäät ilman apuja :)
  Yhden poikkeuksen olen huomannut maskin käytössä. Teatterissa yli puolella katsojista oli maski.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo! Minäpä en ole teattereissa nyt käynyt, mutta onpa kiva kuulla, että siellä osattiin maskia käyttää! Assarini ovat viisaita <3

   Poista
 2. Voi sinun ihanaisia assistentteja. Meilläkin heitä kuljeksii. Onnittelut ensimmäisestä kotiajosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään saan ilostuttaa kotiajolla open, ihan parasta! :D

   Poista
 3. Mainio teksti auton perässä ;)
  Ja kivat eläinkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Mies ja teini eivät hirveästi innostuneet tarrasta, mutta sehän kertoo vain heidän heikosta itsetunnosta tai huumorintajusta, - ei minun mausta :D

   Poista
  2. Autoihin liittyvät asiat ovat miehille liian vakavia asioita, jotta niillä voisi vitsailla ;D

   Poista
 4. Oi voi, noinko käy istumatyöläiselle :D En taida uskaltaa peräpeiliin vilkaistakaan :D

  VastaaPoista