Sivut

tiistai 29. syyskuuta 2020

11. ajokerta autokoulussa aikuisiällä

Tänään ajelin autokoulussa töiden jälkeen 1,5h. Menin ajotunnille, kuin se olisi ollut viimeinen, mutta siitä siirrettiinkin viimeinen 25min perjantaille. Perjantaina ajan simulaattorilla nykyaikaisesti pimeän- ja liukkaanajot, ja sen jälkeen vielä viimeisen lyhyen ajotunnin.

Nykyisin  pimeän- ja liukkaanajot suoritetaan simulaattorilla. Ajoharjoitteluradalle ei enää pääse hurvittelemaan. Kurjaa! Onnekseni olen saanut ne ajaa radalla, ja oikeasti harjoitella. 

Pitää ennen simulaattoria vähän terästää muistia 1999 painetusta autokoulun liikennekirjastani, jota olen 18 vuotiaana korostanut niin ahkerasti, että olisi ollut sama värittää koko sivut! Muistelen tosin, että lähiopetuksena toteutettu teoriaopetus vaati alleviivaamaan..

Nykyinen, aikuisiällä suoritetun autokoulun teoria on diginä netissä ja kyllähän se on mukava omassa kodissa, omalla koneella harjoitella kuvatehtäviä. Enää ei tarvitse raahata kirjaa mukana autokouluun, jossa pääsit ajanvarauksella tietokoneelle harjoittelemaan kuvatehtäviä teoriakokeeseen. Ja vielä aikakautena, jolloin kuvien pikselit pystyi melkein laskemaan!

Mutta on paperikirjassakin puolensa. Vaikka se ainakin ikänsä ja sen vuoksi tiedon puolesta vähän jälkeenjäänyt onkin.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinulle!
  Minä en varmaan enää läpäisisi autokoulua.

  VastaaPoista
 2. Upea lukea, että rohkeutesi on vähitellen kasvanut. Olet varmasti tarpeeksi taitava ajelemaan yksinkin. Voimia loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultainen kiitos! Kunhan uskallan ajaa yksin, niin kyllä ajan.

   Poista
 3. Ajat muuttuvat, silti ihmiset ajavat. Onnea loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nythän ne metrit vasta alkavat! Hih! :D

   Poista