Sivut

perjantai 10. huhtikuuta 2020

Sotaväsymys ja tipuvapaat

Uskallan diagnosoida kansalle sotaväsymyksen koronaa kohtaan, koska työkalenterissani huhtikuu on aivan täysi, ja olen taas siinä samassa tilanteessa kuin ennen koronaa. Tämä tapahtui päivässä. Ajat täyttyivät niin nopeasti, etten ehtinyt edes miettiä koko asiaa. En tiedä mitä mieltä olen, mutta peruspositiivisena nyt ainakin näin alkuun tulee mieleen, että  _vain_  huhtikuu. Koronariski kasvaa, mutta toisaalta, ovat tuttuja asiakkaita taukojenkin takaa, josta päättelen, että nyt villitsee sotaväsymys. Pidän kyllä korkeaa tasoa koronan suhteen, mutta riski on aina olemassa meille kaikille vaikka olisi kotona arestissa.

No sitten tipuvapaiden kimppuun! 4 päivää vapaata koko perheellä yhtäaikaa, ja aion 3 meistä rahdata mökille päiväkäynnille. Metsämyyrävuosi jyllää, ja kun asettelen kodalle ja hyyskään hiiribaarit, niin toivon myös metsämyyrien ruokailevan niissä. Itse mökissä ei ole koskaan jätöksiä näkynyt, mutta en tykkää metsämyyristä, koska ne levittävät puumala-virusta joka aiheuttaa myyräkuumetta. Loukutusta ei voi harrastaa, koska emme ole päivittäin niitä tyhjäämässä. Sanko, jonne johtaa lauta ja pohjalle houkuttelevaa myrkkysyöttiä, keräisi kyllä epämieluisat kaverit läjään haudattavaksi ja tarjoaisi nopean kuoleman. Meillä oli viisivuotta sitten viimeksi metsämyyräinvaasio, ja kun kanta kasvaa liian suureksi, sitä ei pidättele mikään. Arka saaliseläin toimii täysin päinvastaisesti, ja vilistää koirista ja ihmisistä piittaamatta keskellä kirkasta päivää kuin uhallaan ihmisten reviirillä. Kysyinkin tästä kummallisesta käytöksestä tuolloin professori Henttoselta, joka tutkii metsämyyriä, ja kyllä outo käytös johtuu liiallisesta kannasta, joka myös tuppaa rajoittumaanin itsekseen. Yhteenotoilla ja kannibalismilla. Tässähän ihan tuntee olevansa jumalolento, avatessaan sisäisiin verenvuotoihin johtavan baarin.. Lohdutukseksi, niin pitkään en ole rikollinen kun kaupasta ne baarit saa ostettua.

6 kommenttia:

  1. Hui minkälainen riesa nuo metsämyyrät! Meillä on lehtokotiloita ja kylmästi olen kylvänyt niille sitä turkoosia raetta, jota myydään (ainakin vielä) kaupoissa. Rautafosfaatti vaimitäsenyton. Viime kesänä oli hurjan kuivaa, niin se varmaan osittain tuhosi lehtokotilokantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi näitä pahuksen vieraslajeja! Kotilot vielä ok, vaan ajatteles jos piha olis täynnä espanjansiruetanoita, 15cm pitkiä ja kaksikertaa miehen peukalon paksuisia! Yööööök..

      Poista
  2. En osaa tähän baariin nyt muuta kommentoida, kun onneksi meillä on kissat ja pysyy muut karvaiset poissa. Tsemppiä sinne työntäyteiseen viikkoon ja sydämellistä pääsiäistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei kissat ulkoile, ja en tiedä auttaisiko kissanhiekkojen leviettelykään mökillä, kun kaikki eläimemme on steriloituja/kastroitua. Mutta vien baarit, kun haluan kannat varmuuden vuoksi pienemmiksi. Ihan koska yök.

      Poista
  3. Ikävä homma sinulla edessä. En tiennytkään, että myyriä on useampi laji. Meillä myyrät mylläävät jonkin verran puutarhassa. Luulin, ettei kissat syö niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä myyriä on montaa lajia. Ja vain metsämyyrä levittää puumala-virusta. Kissat tappaa myyriä, syömisestä en tiedä. Eivät ne taida päästäisiäkään syödä, tappavat vain saalisvietistä.

      Poista