Sivut

maanantai 2. maaliskuuta 2020

Yhden kuukauden elämänmuutos (ostolakko)

Jos ihmisellä on niin paha olla, että täytyy sitä varten blogikin perustaa (suomalainen luonto narisee), niin aiheeseen pitää puuttua. Koska minun on opittava kelpaamaan itse itselleni, eikä sen kuulu vaatia suuria elämänmuutoksia, niin mennään nyt itserankaisuna edes sieltä mistä aita on korkein. Ylitetään oma mukavuusalue, ja tällä kertaa se on ostolakko, -ainakin maaliskuun ajan kestävä. Yritän kerätä dataa ostoista, mutta myös siitä, mitä kaikkea yritin/olisin halunnut ostaa. Eilinen jäi haasteesta, koska inspiroiduin tästä vasta tänään, mutta lasketaan eilisen ostokset silti mukaan vaikka sitten miinuspisteinä. Loin haasteelle oman sivun, jota päivitän.

Kuva ei liity tekstiin. Käy vittumitäpaskaa.fi
Inspiraation lähteenä minä itse ja vähän myös tämä blogipostaus blogit.fi-listalta ja tämä kolumni. Minä en todellakaan pysty edes ajattelemaan vuoden ostolakkoilua, mutta kuukauden ajan ostolakkoilu on mielenkiintoinen haaste itselle. Ehkä siitä saa jotain uutta, materiatonta. En vaadi haasteelta mitään, se on impulsiivinen idea. Mutta on mielenkiintoista kokeilla, miten onnistuu olla ostamatta vain pakollista ja mitä kaikkia selityksiä ihminen keksii ostoilleen. Yhden ainoan kuukauden ajalta. Huhtikuu on vapun (lempijuhlani), rakentamista. Silloin ostetaan palloa ja serpentiiniä koko rahalla. Kiinan kauppiaatkin ovat sotkeneet lusikkansa soppaan, ja odotan aimo läjää täysin turhia tavaroita maapallon toiselta puolelta, korona-viruksen kotimailta. Mutta niitä ei nyt lasketa ostolakkoon, koska ei ole ostettu maaliskuussa.

KUVA EI LIITY TEKSTIIN, mutta on silti vierailun arvoinen kohde. Tukekaa kotimaista yrittäjää, älkääkä hassahtako kiinalaisiin. Voi tarttua korona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti