Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Viis ostolakosta, nyt on POIKKEUSTILA!

Nyt suomalaiset on aika tukea kotimaista ja varsinkin pienyrityksiä! Minä valmistauduin itsekin yrittäjänä mahdolliseen työnseisaukseen ostamalla ohjeet sukkiin! Tämä ostos ei mene ostolakko-listalleni, nyt on poikkeustila!


Toiseksi, tänään on toinen kotiopetuspäivä. Lukiolaisella ja 4-luokkalaisella kaikki hyvin. On toinen kerta jo, kun lapset on kotiopetuksessa, 10 vuotta sitten 2 vanhinta on ensimmäisen kerran sikainfluenssan aikaan, kun kuopus oli vielä imeväinen.

Mielessä on käynyt, että miten ne lapset pärjää, jotka ovat koulussa ja/tai opiskelussa heikompitasoisia ja/tai koti ei ole kannustava tai motivoiva. Entä ne lapset, joilla kotiolot ovat heikot/epäterveet tai hyvin vähävarainen, kuukausi ilman koulun turvaa on valtavan pitkä aika. En halua edes ajatella. Tulee paha olo. Voi kun voisi auttaa.

Pysykää terveinä ja lippu salossa!

8 kommenttia:

  1. Tässä tilanteessa huomaa ja muistaa taas sen, miten hieno juttu meillä Suomessa on ilmainen perukoulu opetuksineen, oppikirjoineen ja ruokineen. Periaatteessa se tarjoaa kaikille samat mahdollisuudet. Huolesi on aiheellinen. Kaikilla ei ole kotona tukea tähän poikkeustilanteeseen, ei ole välttämättä lämmintä ruokaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä on aina kunnioitettu ja tykättykin koulusta ja auktoriteetti opettajia ja vanhempia kohtaan löytyy. Kouluruokaakin kehuvat hyväksi, mistä olen myös hyvin ylpeä! Tämä kodeissa vallitseva poikkeustila on kamala jo ajatuksenakin, varsinkin näin negatiivisesti, lapsen arkisen hädän kautta ajateltuna. Pahempi kuin koko korona! En halua eedes ajatella.

      Poista
  2. Sydän ihan pakahtuu noista sukista ja jokin heikkous kirsikoihin vaatteissa ja nuo kirsikkavillasukat, pyörryttävän kauniit. <3

    Samaa olen pyöritellyt, että miten heikoissa oloissa olevat lapset pärjää, koulu voi heille olla pelastusrengas, se paikka jossa saavat sen ainoan lämpimän aterian päivässä.

    Sydämellistä viikkoa sinne ja hyviä vointeja teidän perheelle. <3

    VastaaPoista
  3. Minullakin sydän pakahtuu noiden lasten puolesta, jotka saavat päivän ainoan lämpimän aterian vain koulussa. Entä jos vanhemmat on viinaan meneviä, ja nyt on poikkeustila, joka voi joillekin antaa syyn juoda tai käyttää muita päihteitä? Ihanat värit ja todella kauniit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä! Ihan hirveää! Ja ajatella lasten puolesta, mitä tuntevat sisällään, kun ei pääse kouluun turvaan edes päiväksi. Mutta uskon, että tämä koko hullunmylly vaikuttaa median negatiiviseen sävyyn toitottamana pitkään, mutta uskon myös pysyvään positiiviseen muutokseen yhteiskunnassa!

      Poista
  4. Tässäkin kriisissä suurimmat kärsijät ovat heikoimmassa asemassa olevat: huonokuntoiset vanhemmat ja vaikeissa kotioloissa elävät lapset ja koululaiset. Joku ehdotti jossakin lehdessä/netissä, että annettaisiin ruokarahaa niille lapsille, jotka eivät saa kouluruokaa. Kaunis ajatus, mutta joissain perheissä sekin raha saattaisi mennä johonkin ihan muuhun kuin lasten ruokaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka-apua saavat viikottain vähävaraiset lapsiperheet, korvaamaan kouluruoan puuttuminen. Niin kaunis ajatus kuin rahakeräys onkin, niin jostain kumman syystä raha-apu ei ikinä mene sinne minne kuuluisi. Mutta onneksi apua on!

      Poista