Sivut

torstai 27. helmikuuta 2020

Työnarkomaani (syy miksi blogaan)

Ei mittään (Työttömän Arkiviisu) - Hector

Maanantai: ei mittään
Tiistai: ei mittään
Keskiviikko, torstai: ei mittään
Perjantai: ei mittään
Lauantai: ei mittään
Sunnuntai: ei siitäkään mittään

Tammikuu: ei mittään
Helmikuu: ei mittään
Maalis-, huhti-, toukokuu: ei mittään
Kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuu: ei mittään
Marraskuu ja joulukuu: ei mittään

Eduskunta: ei mittään
Hallitus: ei mittään
Kunnanvaltuustot: ei mittään
Kaksisataa kertaa nolla ei oo mittään
Kun kukaan eikä mikään tee mittään

Kokoomus: ei mittään
Demarit: ei mittään
Kristilliset, kepu: ei mittään
Ruottalaiset, kommarit, ei liberaalit mittään
Perustuslailliset: ei mittään

Uuesaa: ei mittään
Eurooppa: ei mittään
Neuvostoliitto: ei mittään
Afrikka ja Kiina ja mitä niitä onkaan
Ja Suomi siinä sivussa: ei mittään

Kun minä olen työtön ja sinä olet työtön
Mut mehän ei ollakaan mittään
Länteen taikka ittään, me ei olla mittään
Kun kukaan ei tee millekään mittään

Viina ei oo mittään
Pillerit: ei mittään
Partakoneen terä: ei mittään
Raamattu: ei mittään
Pääoma: ei mittään
Ja Disney: ei siitäkään mittään

Tulukeepas meille, me leivomme teille
Leivän joka ei ole mittään
Toivoa vain soppii, että köyhä oppii
Että armonpalat ei ole mittään


Tämä hiano laulu löytyy vuonna 1978 Hectorin julkaissulta albumilta Kadonneet lapset. En tiedä miten liittyy nyt juuri asiaan, mutta liittyy nyt ainakin niin, että kopioitu ja liitetty on (copy&paste).

Työtön en kyllä ole, vaan päinvastoin. Mutta niin valtavan kyllästynyt siihenkin, sekä nykyiseen työhöni, ammattiini, työmäärään ja koko yrittämiseen. Omasta halusta toki työtä teen niin kuin teen, minähän sen kalenterini täytän, mutta en saa kierrettä loppumaan, tai en vain lopeta kierrettä, en tiedä. Yksi syyllinen on valtava auttamisen halu ja liika kiltteys. Raha ei ole osatekijä, en ajatellut sitä palkollisena enkä nyt yrittäjänä.

Yritin katkaista työkierrettä aloittamalla kielten opiskelun kansalaisopistolla, ja kohta 2 vuotta italiaa opiskelleena voin vain todeta että molto bene. Taas yksi asia mitä en valinnoissani ymmärrä. Miksi opiskella kieltä jota ei tarvitse, eikä tule tarvitsemaan, sillä perusteella että ei ulkomaanmatkaile enkä omista italialaista poikaystävää! Ehkä siksi, että en ole töissä. Kotona asuu vielä 2 lasta, 2 koiraa, 2 kissaa ja mies ja voisi siellä kotonakin olla, silloin kun ei ole töissä. Entä oma aika? No siinä sitä on 1,5h:ssa kerran viikossa omaa aikaa. Ihan ite oon valinnut! Ja kaikki perustarpeetkin saan tyydytettyä itsekseni, kuten syöminen, meikkaus, wc.. Kun lapset oli pieniä, niin muistaakseni asiat eivät olleet näin. Joten kai tämäkin lasketaan omaksi ajaksi.

Minkä ammatin edustaja tai työntekijä olisin? -En tiedä! Mikään ei kiinnosta eikä tunnu omalle, mutta ahkeraakin ahkerampi olen, riippumatta siitä mitä teen. ...Tai mistä minä tiedän, kun en ole ollut kukaan muu koskaan enkä juuri vertaile itseäni muihin.

Itse diagnosoin ongelmakseni yliannostuksen. AN OVERDOSE OF (fucking) EVERYTHING.

Lisään kuitenkin HUOMAUTUKSENA, etten ole masentunut, työuupunut, ahdistunut tai harhainen. Olen vain lopen kyllästynyt kaikkeen, koska olen liian ahkera, liian kiltti, liian vastuuntuntoinen ja liian hoivaviettinen. Tehnyt liikaa kaikkea ja koska ei ole mitään hyötyä siitä läheisille kertoa, se ei muuta asioita. Siksi(kin) puran itseäni sanoiksi blogiin, että voin joskus palata lukemaan ja vertaamaan eroa. Kuten jo aiemminkin totesin, kolmatta kriisiä EI tule.

Tämän päivän horoskooppi (johon uskon kuin peruskallioon), kertoo lyhykäisyydessään kaiken tämän saman, mistä itse olen kirjoittanut jo eepoksen näinä neljänä blogaamanani päivänä.
Vaaka
Ellei elämäsi vastaa todellista arvomaailmaasi niin tänään se ottaa sen verran pattiin, että annat asianosaisten kuulla kunniansa. Laita jo aamulla riittävästi jäitä hattuun, sillä vain sinulla itselläsi on avain elämäsi muuttamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti